Vegán forró csoki receptek
A vegán konyha sem nélkülözi a forró csokit, sőt! A gazdag növényi tej választékból, a jó minőségű kakaóporokból, többféle, a hangulatnak megfelelő forró csokit készíthetünk. Rövid áttekintőnkben 4 népszerű vegán forrócsoki receptet mutatunk be.
„Alap” vegán forró csoki
A vegán forró csoki, alapja a növényi tej, az eredeti kakaópor és 1 evőkanál cukor.
Kelet hangja
A „Kelet hangja” a vegán kesudiótejes forró csokit, kesudiótejből, jó minőségű kakaóból készítjük, amibe vegán csokoládét olvasztunk, amit datolyával és juharsziruppal édesítünk.
Zabtejben besűrűsödő forró csoki
A zabtejbe, vegán csokoládét vagy jó minőségű kakaót és egy kis fahéjat teszünk. Az italt nádcukorral vagy agávé sziruppal ízesítjük.
Levendulával ízesített vegán forró csoki
A forró csoki alapanyagait, a kakaóport, a 2 kiskanál keményítőt, a nádcukrot, steviát/eritritet elkeverjük 4,5 dl mandulatejben (más növényi tejet is használhatunk). Ezt az elegyet addig melegítjük, amíg az ital besűrűsödik. A sűrű masszába keverjük bele a 1 kávéskanál levendulát.
Abban az esetben, ha nem mi szeretnénk alkotóelemeiből összerakni a forró csokit, ajánljuk a Becks Cocoa, bio, vegán forró csokoládé termékeit, amelyek nem tartalmaznak mesterséges ízesítőt, csomósodásgátlót, emulgeálószert, színezékanyagot, egyéb mesterséges adalékanyagot.