loro park

Loro Park Tenerife

A látogatók itt tekinthetik meg  Európa legnagyobb delfináriumát. A delfináriumban 8 delfin gondoskodik a látogatók szórakoztatásáról, ez Tenerife látnivalói közül a családok számára elsőként ajánlott fakultativ program.Műsoruk gyerekek és felnőttek számára egyaránt ámulatba ejtő látványosság.

Loro Park-ban található ugyanis Európa leghosszabb cápa alagútja, valamint itt tekinthető meg Európa egyetlen kardszárnyú delfin show-ja is. A cápaalagútban, illetve az ahhoz tartozó akváriumban több, mint 20.000 tengeri állat és növény található, a látogató egy csendes, víz alatti és lélegzetelállító világban találja magát, ha itt jár. A 18 m hosszúságú alagútban 7 különböző cápafaj tekinthető meg szinte testközelből.

Szintén a Loro Park ad otthont a világ legnagyobb pingvin kifutójának, ahol mesterséges körülményekkel biztosítják az állatoknak a kedvező sarki időjárást, a 0 fokos hőmérsékletet és a havazást.

A Loro Park menedékül szolgál még csimpánzok, fókák, gorillák, pelikánok, iguanák, alligátorok, flamingók, jaguárok, óriás teknősök, tigrisek, egzotikus halak, vizicsikók számára is.

loro park

A gyerekek számára épült játszótér komplexum mellett a legkisebbek szórakozását a számos állatshow biztosítja. A kardszárnyú delfinek napi három, a delfinek napi négy, a fókák öt, míg a papagájok napi hat alkalommal nyűgözik le műsorukkal a vendégeket.

A növények kedvelőit is elkényezteti a Loro Park. Nekik az óriási orchidea kertet érdemes megnézni, ahol több rendkívül ritka növényfajta is található.

Pár hónappal ezelőtt pedig a parkon belül megnyitották az ún. Katandra Treetops nevű új létesítményt, ahol a fák tetejéig vezető lépcsőkön, függőhidakon sétálhatunk, és figyelhetjük meg testközelből a szebbnél szebb madarakat.

A Loro Park körülbelül másfél óra alatt közelíthető meg autópályán Playa de las Amercias-ból elindulva. A TF1-es autópályán Puerto De La Cruz irányba kell haladni, és Puerto De La Cruzt elérve követni a Loro Park-ot jelölő táblákat.

Belépők:

Felnőtt: 33 Euro

Gyermek ( 11 éves korig): 22 Euro

Érdemes megvásárolni az úgynevezett Twin-ticket-et, mely kedvezményes belépést biztosít a Siam Parkba, és a Loro Parkba. Ára felnőtteknek 55 Euro, gyermekeknek (11 éves korig) 36,5 Euro.

Szintén a Loro Park ad otthont a világ legnagyobb pingvin kifutójának, ahol mesterséges körülményekkel biztosítják az állatoknak a kedvező sarki időjárást, a 0 fokos hőmérsékletet és a havazást.

Kanári szigetek nyaralás
Puerto de Mogán
 

További nyaralási ötletek
Dubai Látnivalók
Rodosz Nyaralás
Malaga utazás
Bologna
Neuschwanstein kastély
Gardaland
Augsburg
Konnos Beach