fűnyíró traktorok

Fűnyíró traktorok: árak és egyéb hasznos tudnivalók

A fűnyíró traktorok sok esetben a legjobb választásnak minősülnek, amikor fűnyírásra kerül a sor. És ha ezen gondolkodunk és más kerti munkákat is el kell végezni a ház körül vagy a munkahelyen (ami a legtöbb esetben így van), érdemes azt is átgondolni, hogy a fűnyíró traktorok milyen más tevékenységekben segíthetnek be egy-egy kiegészítővel. Az alábbiakban átnézzük, hogy mit is érdemes tudni a fűnyíró traktorokról és jelenlegi áraikról.

Mennyi az annyi!?

Ha kíváncsi vagy arra, hogy most milyen árakon lehet fűnyíró traktort rendelni, akkor mindenképp érdemes szétnézned a www.emaki.hu weboldalon. Nem véletlenül alakult át a vásárlási kultúra az utóbbi években, különösen a koronavírus-járvány alatt: egyre többen jutottak arra az elhatározásra, hogy olyasmiket is online, webáruházakból vásárolnak meg, amelyekről egy rövid idővel előtte nem is tudták, hogy nem csak személyesen lehet ezt megtenni.

Az Emaki weboldalon jelenleg 174 járgányt találunk a fűnyíró traktor kategóriában. Az árak 1000 Ft környékén kezdődnek, de ezek persze csak kisebb kiegészítők (üzemanyagszűrő, légszűrő, gyújtógyertya, üzemanyagkanna, motorolaj, tisztító kefe, kaparó, vonószem, vontatószerkezet, takaróponyva stb.). Aki szereti maga babrálni, fejleszteni és javítani a készüléket, annak érdemes már itt is szétnéznie.

Körülbelül 100.000 Ft környékétől 3-400.000 forintig találunk nagyobb kiegészítőket is, mint a műanyag kombinált utánfutó, tolható / vontatható gyephenger, fű- és levélgyűjtő, hótoló lap, emelő, vontatható univerzális szórókocsi, lombseprű, elektromos gyűjtő ürítő, vágóasztal, eszközhordozó, vontatható permetező, forgókefe, gyepszellőztető stb. Ahogy látjuk, itt a fűnyírást is sok módon könnyíthetjük meg, de ahogy említettük, egészen új funkciókat is be lehet hozni: hókotrás, gyephengerlés, szórás, permetezés stb.

Az új fűnyíró traktorok ára kb. félmillió forinttól kezdődik (egy-egy akció során néhány tízezer forinttal ez alá lehet menni), a határ pedig, ha nem is a csillagos ég, azért nincs sokkal alatta: az Emaki választékában a legdrágább darab, egy Stiga frontkaszás fűnyírótraktor 100 Ft híján 3,6 millió forintba kerül.

 

Mire kell figyelni a fűnyíró traktor beszerzése során?

Nagyon fontos már a beszerzés során tisztázni, hogy a fűnyírás a traktorral csak sík, vagy dimbes-dombos, meredek terepen is történik-e majd. Az úgynevezett szóró olajozású motorokkal nem érdemes megpróbálni csúcsokat vagy akár meredekebb domboldalakon dolgozni. A probléma, ami felmerülhet, a kenés során jelenik meg gyakran. A dombos vidékekre válasszunk nyomó olajozású motort.

Ha kéthengeres motorral felszerelt gépet választunk, az olajozás mindenképp a bonyolultabb és dombos területen is jól működő nyomó típusú lesz. Ez utóbbiak ajánlottak arra az esetre, ha hosszabb távon nagyobb igénybevételre készülünk fűnyíró traktorunkkal.

Tartsuk azt is észben, hogyha traktorunkat több funkcióra is használnánk (hóeltakarítás pl.), akkor érdeklődjünk az üzletben / webáruházban, hogy erre melyik lesz a leginkább alkalmas.