Kaliforniai cég vásárolta meg a magyar adatspecialista SequenceIQ-t

A kaliforniai központú Hortonworks big data szolgáltató megvásárolta az adatkezelési alkalmazásokat fejlesztő magyar SequenceIQ-t – tájékoztatta a cégbe korábban mintegy 100 millió forintot fektető Euroventures az MTI-t.

A közlemény szerint a 6 fejlesztővel működő magyar big data startupnak még nem volt árbevétele, míg a vásárló Hortonworks piaci értéke csaknem 1 milliárd dollár. A vételárat nem közölték.

Az Euroventures Zrt. Közép-Kelet Európa egyik legrégebben működő, vezető, független kockázati- és magántőke-befektetője, 1989 óta négy befektetési programot kezel, mintegy 40 alkalommal fektetett be tőzsdén nem jegyzett cégekbe.

A cég 2009 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások – társbefektetők bevonásával történő – tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2015. december 31-ig tart.