Húsz millió forint támogatásra pályázhatnak korai fejlesztést végző közhasznú civil szervezetek

A gyermekegészségügy területén dolgozó, de különös tekintettel korai fejlesztést végző közhasznú civil szervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak idén a Tenni tudunk elnevezésű pályázat összesen húsz millió forintnyi támogatására.

A CIB Társadalmi Felelősségvállalás Alapítvány kiírásának célja a korai fejlesztésre szoruló gyerekek esélyegyenlőségének, életminőségének javítása, fejlesztésük támogatása, a velük foglalkozó szakemberek, oktatók, szülők, és egyéb támogatói csoportok segítése. Egy pályázatra adható minimális támogatási összeg két millió forint – közölte a pénzintézet.

Az alapítvány olyan közhasznú szervezetek jelentkezését várja, akik főként az újszülött és nyolc éves kor közötti gyermekekkel foglalkoznak. Jelentkezni lehet a korai oktatást és gondoskodást biztosító szolgáltatásokkal, a veszélyeztetett gyermekek kiszűrését segítő, diagnosztikai és gyógyítási szolgáltatásokkal, de akár a korai gondozást végző szakemberek közösségének létrehozásával, beltéri és kültéri tanulási környezet kialakításával, illetve a társadalmi tudatformálást végző kezdeményezésekkel is.

A jelentkezéseket február 1-től március 31-ig várják a www.cib.hu/cibalapitvany oldalon található részletes pályázati kiírásnak megfelelően, a támogatás odaítéléséről június 1-ig döntenek. Még több pályázatot talál civil szervezeteknek itt: http://palyazatok.org/category/palyazatok-civil-szervezeteknek/

A beérkezett anyagokat egy három tagú bizottság értékeli, majd a kuratórium dönt a támogatás odaítéléséről.

További pályázatos hírek:

Idén is pályázhatnak az önkormányzatok az Élelmiszerlavina programban
Az OKISZ közvetítő szerepet vállal nemzetközi partnerkeresésben
A gazdálkodók több mint 100 milliárd forintért vásároltak mezőgazdasági gépeket
Új turizmusfejlesztést támogató uniós pályázat jelent meg
Vállalkozz itthon, fiatal! címmel elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a Közép-magyarországi régióban
Településfejlesztési Pályázatok: 43 milliárd forint forrás Somogynak